Jedinečný klenot Barcelony! Interiér vystavěný na zemitých barvách a přírodních materiálech

Zemité barvy a přírodní materiály interiéru sluší. Tento dům o rozloze 150 m2, který se nachází v části Sarrià-Sant Gervasi ve městě Barcelona, ​​se i díky těmto prvkům proměnil při rekonstrukci na bezstarostně působící místo s jedinečnou atmosférou.

Výsledek jen potvrzuje starý známý fakt, že když si dáte záležet na výběru správných materiálů a jednotlivých kousků zařízení, jejich spojením můžete vytvořit velmi příjemné prostředí. Koncept byl v tomto případě skutečně promyšlen do detailu. Skládáme pomyslný klobouk dolů z hlavy před dvojicí designérů z The Room Studio, Meritxell Ribéovou a Josepem Puigdomènechem.

Zadání majitelů bylo jasné: cítit se v rekonstruovaném prostoru pohodlně a spokojeně, vytvořit útulné místo, které by respektovalo zaběhnutý životní rytmus domácích, jejich potřeby a které by se dokázalo bez zbytečných komplikací přizpůsobit dospívajícím dětem.

Jako výchozí barevnou paletu designéři zvolili neutrální, místy až zemité tóny. Podstatnou roli hrají textilie a doplňky. Ty působí v prostoru hravě a přitom jemně a nenásilně. Dalo by se říci, že z jednotlivých kousků dekorací doslova dýchá vytříbený vkus, ba až umělecké cítění. Tento dojem umocňují také obrazy a zarámované velkoformátové fotografie.

Ve zrekonstruovaném mezonetu zkombinovali chladný industriál s přírodními materiály (video)V zrekonstruovaném mezonetu zkombinovali chladný industriál s přírodními materiály (video)
Nejlépe toto schéma dokumentuje právě denní část domu, kterou tvoří obývací pokoj, jídelna a kuchyň s otevřenou dispozicí rozprostírající se na příjemných více než 53 čtverečních metrech. Jelikož cílem bylo vnést do interiéru dostatek přirozeného světla, z achitektonického hlediska bylo nutné eliminovat v denní části nadbytečné nenosné příčky. Požadovaného efektu bylo dosaženo.

V celém prostoru jsme se snažili zachovat jednoduché linie a dodržet zvolenou barevnost. I díky tomu působí nyní kompaktně a nadčasově.

Další články autora

Comments

- Komerční sdělení-PR články

Nejnovější články